Hola! Em dic Lola i sóc de Rússia. Visc a Barcelona al barri de la Trinitat Nova. Fa 5 anys que visc aquí. Fa 3 mesos que estic aprenent el català i ara crec que és una bona oportunitat aprendre'l al centre de formació d'adults Trinitat Vella. Ah! Avui és el meu primer dia de classe!
jueves, 16 de octubre de 2008
Sóc la Teresa!
Sóc l'Abderrahim!
Sóc l'Àfrica!
Sóc l'Ana!
Sóc l'Emérito!
Sóc l'Andrea!
Sóc la Lucia!
Sóc l'Ammar!
Sóc el Daniel!
Sóc la Fàtima!
Sóc l'Ibrahim!
Sóc en Francesc!
Sóc la Gracia!
Sóc la Marga!
miércoles, 15 de octubre de 2008
LES COSES DE LA CLASSE!
JUGA AMB ELS ALIMENTS!
Us proposo uns jocs molt divertits! Emparella la paraula amb la seva imatge! Aquesta vegada la temàtica és : els aliments i les fruites! Ànims!
http://www.xtec.cat/~ivilater/enlinia/trenca/aliments/aliments.htm
http://www.xtec.cat/~ivilater/enlinia/trenca/fruites/fruites.htm
http://www.xtec.cat/~ivilater/enlinia/lesfruites/index.html
Què t'ha semblat l'activitat? T'ha agradat? Has après vocabulari?
http://www.xtec.cat/~ivilater/enlinia/trenca/aliments/aliments.htm
http://www.xtec.cat/~ivilater/enlinia/trenca/fruites/fruites.htm
http://www.xtec.cat/~ivilater/enlinia/lesfruites/index.html
Què t'ha semblat l'activitat? T'ha agradat? Has après vocabulari?
domingo, 5 de octubre de 2008
GASTRONOMIA CATALANA ALS EUA!
Els populars calçots arriben al Central Park de Nova York
El mític Central Park de Nova York acollirà una calçotada el cap de setmana que ve. Per iniciativa de tres restauradors de Tarragona, Valls i Castellet i la Gornal la cuina de les comarques del Tarragonès, de l'Alt Camp i de l'Alt Penedès, respectivament, arribarà a la ciutat dels gratacels. El punt àlgid d'aquesta expedició gastronòmica serà una calçotada al popular parc de Nova York. "Des del dia 8 fins al 12 d'octubre organitzarem sopars, sota el lema de Mar i Terra, en què es podran degustar especialitats culinàries pròpies del sud de Catalunya", explica Veciana. Però el trio ha volgut anar més enllà i ha optat per fer una demostració de la tradicional calçotada al Central Park, una cita que està previst celebrar divendres o dissabte que ve.
El primer problema amb què s'han trobat els professionals ha estat el de l'aprovisionament del principal ingredient, els calçots. A causa de la falta d'autorització per entrar-los als Estats Units, s'han vist obligats a substituir-los per productes que allà es poden trobar fàcilment, com per exemple cebes, porros i hortalisses similars. "L'important és escenificar el món del calçot, col.locar els cebollins a les graelles, avivar les brases i fer una demostració de com es couen", explica Veciana. L'objectiu que persegueixen és reproduir el ritual de la calçotada i muntar una espècie de taller per ensenyar en què consisteix la festa gastronòmica. "Serà un espectacle original i confiem que resulti atractiu", afirma el restaurador.
Gràcies a la col.laboració d'alguns patrocinadors, sí que podran traslladar als Estats Units avellanes, olis, vins i cava, entre altres productes autòctons. I no hi faltarà la salsa per als calçots, ni tampoc un vídeo promocional sobre aquest popular plat i altres senyes d'identitat, com per exemple els castells. El xató del Penedès, el peix i les carns completaran aquesta oferta festiva. L'èxit de la convocatòria ha estat immediat i ja no queden places per assistir als diferents sopars, a 180 dòlars el cobert i per a 100 comensals diaris, que tindran lloc al local de restauració de Mariano Aznar.
Què t'ha semblat el contingut d'aquesta notícia? És important donar a conèixer la cuina catalana a altres països, províncies i/o comunitats autònomes? Què t'ha semblat el preu del cobert? Car o econòmic?I a tu, què t'agraden els calçots?
jueves, 2 de octubre de 2008
L'ESTALVI DE L'AIGUA: I TU, QUÈ FARIES?
Aquí us proposo tres accions que podríem fer per estalviar l'aigua:
*Tanca les aixetes quan no facis servir l'aigua. Una aixeta oberta consumeix uns 10 litres cada minut.
*Si tens cotxe, renta'l al túnel de rentat o amb una esponja i una galleda, en comptes de fer-ho amb mànega.
*Fes servir la rentadora amb la càrrega completa i selecciona el programa adequat en funció del tipus de roba i el seu estat de brutícia.
Ara proposo que cadascun/a de vosaltres escrigui, com a mínim, dues propostes més. Així, entre tots, farem un llistat per potenciar un bon ús i un bon estalvi de l'aigua.
BENVINGUTS I BENVINGUDES!
Hola!
Aquest és el vostre blog! Realitzarem activitats d'aula, publicarem notícies d'actualitat i les comentarem, escriurem els nostres comentaris i les notres opinions... Ànims! Aquest curs hem de treballar força!
Suscribirse a:
Entradas (Atom)