domingo, 5 de octubre de 2008

GASTRONOMIA CATALANA ALS EUA!


Els populars calçots arriben al Central Park de Nova York

El mític Central Park de Nova York acollirà una calçotada el cap de setmana que ve. Per iniciativa de tres restauradors de Tarragona, Valls i Castellet i la Gornal la cuina de les comarques del Tarragonès, de l'Alt Camp i de l'Alt Penedès, respectivament, arribarà a la ciutat dels gratacels. El punt àlgid d'aquesta expedició gastronòmica serà una calçotada al popular parc de Nova York. "Des del dia 8 fins al 12 d'octubre organitzarem sopars, sota el lema de Mar i Terra, en què es podran degustar especialitats culinàries pròpies del sud de Catalunya", explica Veciana. Però el trio ha volgut anar més enllà i ha optat per fer una demostració de la tradicional calçotada al Central Park, una cita que està previst celebrar divendres o dissabte que ve.


El primer problema amb què s'han trobat els professionals ha estat el de l'aprovisionament del principal ingredient, els calçots. A causa de la falta d'autorització per entrar-los als Estats Units, s'han vist obligats a substituir-los per productes que allà es poden trobar fàcilment, com per exemple cebes, porros i hortalisses similars. "L'important és escenificar el món del calçot, col.locar els cebollins a les graelles, avivar les brases i fer una demostració de com es couen", explica Veciana. L'objectiu que persegueixen és reproduir el ritual de la calçotada i muntar una espècie de taller per ensenyar en què consisteix la festa gastronòmica. "Serà un espectacle original i confiem que resulti atractiu", afirma el restaurador.


Gràcies a la col.laboració d'alguns patrocinadors, sí que podran traslladar als Estats Units avellanes, olis, vins i cava, entre altres productes autòctons. I no hi faltarà la salsa per als calçots, ni tampoc un vídeo promocional sobre aquest popular plat i altres senyes d'identitat, com per exemple els castells. El xató del Penedès, el peix i les carns completaran aquesta oferta festiva. L'èxit de la convocatòria ha estat immediat i ja no queden places per assistir als diferents sopars, a 180 dòlars el cobert i per a 100 comensals diaris, que tindran lloc al local de restauració de Mariano Aznar.


Què t'ha semblat el contingut d'aquesta notícia? És important donar a conèixer la cuina catalana a altres països, províncies i/o comunitats autònomes? Què t'ha semblat el preu del cobert? Car o econòmic?I a tu, què t'agraden els calçots?

4 comentarios:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

HO TROBO CAR PERÒ JO VULL QUE ELS PRODUCTES CATALANS ES FACIN MUNDIALS.

IGUAL QUE ELLS HAN PORTAT LES HAMBURGUESES I EL MENJAR "BASURA".

A MI M'AGRADEN ELS CALÇOTS I TAMBÉ LA SEVA SALSA.


JOSEFA CASTEJON
CATALÀ TARDA

Anónimo dijo...

EM SEMBLA BÉ QUE CONEGUIN LA NOSTRA GASTRONOMIA.

I EL PREU TAMBÉ BÉ PERQUÈ HAN DE TRANSPORTAR EL PRODUCTES ALS EUA.

GRACIA JIMÉNEZ
CATALÀ TARDA

Anónimo dijo...

JO TROBO BÉ QUE LA GASTRONOMIA CATALANA SIQUI CONEGUDA A TOT ARREU.

A MI M'AGRADEN ELS CALÇOTS



FRANCISCO MARTINEZ
CATALÀ TARDA